До магазину База інгредієнтів
← Усі інгредієнти
Компонент догляду

Stearic Acid

Стеаринова кислота

Класична жирна кислота з кокосу і пальми — один з найдавніших косметичних інгредієнтів. Стеаринова кислота надає кремам щільну текстуру, пом'якшує шкіру та є природним будівельним матеріалом власного ліпідного бар'єру.

жирна кислота С18 пом'якшення бар'єр

Що це таке

Stearic Acid (октадеканова кислота, C18:0) — насичена жирна кислота. Отримують з кокосового або пальмового масла (рослинна) або тваринних жирів. Природна складова сального секрету шкіри та ліпідного бар'єру рогового шару. Функції: емульгатор (у вигляді солей — стеаратів), загусник, пом'якшувач. В INCI: Stearic Acid.

Для чого у косметиці

Базова жирна кислота у мильних кремах, лосьйонах та тілесних масках. Часто у парі з cetearyl alcohol та glyceryl stearate у класичних O/W кремах.

Переваги

  • Природний компонент ліпідного бар'єру — Stearic acid — складова цераміду 2, ключового кераміду рогового шару. Топікальне нанесення поповнює ліпідний резерв шкіри та зміцнює бар'єрну функцію.
  • Пом'якшення та захисна плівка — Формує оклюзивну плівку на поверхні шкіри, що зменшує TEWL та надає приємне м'яке відчуття після нанесення крему.
  • Емульгуюча та загущуюча дія — При нейтралізації лугом (NaOH, TEA) утворює стеарати — ефективні мило-подібні емульгатори. Сам по собі — твердий загусник і текстурант для кремів.
Добірка засобів

Усі засоби зі Stearic Acid у Pure Moonlight

Засоби зі stearic acid для пом'якшення, відновлення ліпідного бар'єру та щільної кремової текстури.

Засоби Pure Moonlight з Stearic Acid