До магазину База інгредієнтів
← Усі інгредієнти
Компонент догляду

Palmitic Acid

Пальмітинова кислота

Природна C16 жирна кислота — найпоширеніша жирна кислота у себумі шкіри людини. Пальмітинова кислота входить до складу більшості рослинних олій, пом'якшує шкіру та є природним будівельним матеріалом церамідів.

жирна кислота С16 себум кераміди

Що це таке

Palmitic Acid (гексадеканова кислота, C16:0) — насичена жирна кислота з 16 атомами вуглецю. Найбільш поширена жирна кислота у пальмовій олії та одна з найважливіших у себумі шкіри (~25%). Входить до складу кераміду 1 та кераміду 4. В INCI: Palmitic Acid.

Для чого у косметиці

Природний компонент сальних залоз, що поповнює ліпідний профіль шкіри. Входить до складу більшості рослинних олій. Емолієнт та попередник церамідів.

Переваги

  • Природний компонент себуму та церамідів — Складає ~25% жирних кислот себуму та входить до складу кераміду 1 та 4 — необхідних ліпідів для здорового рогового шару шкіри.
  • Пом'якшення та бар'єрна підтримка — Поповнює природний ліпідний профіль шкіри, зміцнює міжклітинний цемент рогового шару та зменшує трансепідермальну втрату вологи.
  • Стабільний антиоксидантний емолієнт — Насичений ланцюг C16 стійкий до окислення — забезпечує стабільне пом'якшення шкіри без прогіркання чи утворення агресивних перекисів.
Добірка засобів

Усі засоби з Palmitic Acid у Pure Moonlight

Засоби з palmitic acid для природного поповнення себуму, підтримки церамідів та пом'якшення шкіри.

Засоби Pure Moonlight з Palmitic Acid