Компонент догляду
Quaternium-15
Quaternium-15
Старіший консервант формальдегід-релізер з помітним алергенним потенціалом. Quaternium-15 може ефективно консервувати формулу, але для чутливої шкіри часто вважається небажаним вибором.
preservative
formaldehyde releaser
allergen risk
legacy
Що це таке
Quaternium-15 - четвертинна амонієва сполука і консервант, який може вивільняти формальдегід. Сьогодні його використовують значно обережніше через контактну алергію.
Для чого у косметиці
Історично використовувався у кремах, лосьйонах, шампунях, декоративній косметиці та інших водних формулах.
Переваги
- Має антимікробну дію — Захищає продукт від небажаного мікробного росту.
- Працює як консервант — Може бути частиною preservative system у старіших або спеціальних формулах.
- Добре помітний в INCI — Його легко ідентифікувати людям, які уникають formaldehyde releasers.