Aspartic Acid
Кисла амінокислота NMF — аспарагінова кислота утримує вологу у роговому шарі та бере участь у регуляції pH шкіри. Також є ключовим нейромедіатором і сигнальною молекулою у клітинах шкіри.
Що це таке
Aspartic acid (аспарагінова кислота, Asp) — умовно-незамінна дикарбонова амінокислота. В INCI: Aspartic Acid. Входить до NMF шкіри. Дикарбонова природа надає їй буферні властивості у слабокислому pH-діапазоні рогового шару. Входить до складу аспартаму (штучний підсолоджувач) — природна амінокислота, безпечна для косметики.
Для чого у косметиці
NMF-зволожуючий актив у комплексних амінокислотних формулах. Часто присутній у засобах з Amino Acid Complex разом із серином, гліцином та іншими NMF-амінокислотами.
Переваги
- Зволоження та підтримка NMF — Аспарагінова кислота входить до природного амінокислотного пулу NMF та утримує вологу у роговому шарі. Відновлює кислотний pH рогового шару після лужного очищення.
- pH-буферна дія — Дикарбонова структура надає буферну здатність у pH 3.5–5.5 — оптимальному діапазоні для захисних ферментів та мікробіому шкіри. Стабілізує pH рогового шару при коливаннях зовнішнього середовища.
- Синергія в Amino Acid Complex — У поєднанні з пролін, лізин, гліцин та іншими NMF-амінокислотами — відтворює природний амінокислотний профіль NMF, що дає кращий зволожуючий та barrier-repair ефект, ніж окремі компоненти.